Kineski ministar vanjskih poslova ponovno potvrdio predanost potpori UN-u

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi se u subotu susreo s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom, koji je boravio u Pekingu te je ponovno potvrdio predanost Kine davanju potpore ključnoj ulozi UN-a u međunarodnim poslovima.

Guterres je rekao kako vjeruje da će zahvaljujući naporima svih strana, Zimske olimpijske igre u Pekingu biti potpuni uspjeh, a Kina će ispuniti svečano obećanje da će svijetu pružiti moderne, sigurne i sjajne Olimpijske igre.

Guterres pohvalio dugoročnu vitalnu ulogu Kine u održavanju multilateralizma, sudjelovanju u očuvanju mira i promicanju razvoja. Rekao je kako UN podržava Inicijativu za globalni razvoj koju je predložio predsjednik Xi Jinping te je spreman na njoj surađivati s Kinom.

Wang je napomenuo da je Kina oduvijek zagovarala praksu istinskog multilateralizma te vjeruje kako postoji samo jedan sustav na svijetu, a to je međunarodni sustav u čijem je središtu UN i kako postoji samo jedan skup pravila, a to su osnovne norme reguliranje međunarodnih odnosa na temelju Povelje UN-a.

Rekao je kako je Kina spremna povećati suradnju na globalnom razvoju s UN-om i promicati provedbu Globalne razvojne inicijative.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.