Kinesko Ministarstvo trgovine kritiziralo američko produljenje solarnih carina

Kinesko Ministarstvo trgovine je prošle subote kritiziralo nedavno produljenje američkih carina na uvezene solarne proizvode, nazvavši taj potez štetnim za fotonaponsku industriju i remetilačkim za globalni trgovinski poredak.

Vlada SAD-a je u petak objavila kako će pristojbe koje istječu u nedjelju prema savjetu američke Komisije za međunarodnu trgovinu ostati na snazi još četiri godine.

“Unatoč snažnom protivljenju relevantnih strana u zemlji i inozemstvu, američka vlada inzistira na produženju mjera prema odjeljku 201”, priopćio je dužnosnik Ministarstva trgovine u , odgovarajući na pitanja medija.

Taj potez neće pomoći zdravom razvoju američke domaće industrije i narušava redoviti međunarodni trgovinski poredak solarnih proizvoda, rekao je dužnosnik.

Dužnosnik je pozvao na konkretna djela Sjedinjenih Američkih Država koja će pomoći u rješavanju klimatskih promjena, promicanju globalne slobodne trgovine, uključujući nove energetske proizvode te podržavanju multilateralnog trgovinskog sustava utemeljenog na pravilima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.