„Bing Dwen Dwen“ je rasprodan! „Ledeno i snježno gospodarstvo“ je „upalilo“ kinesku Novu godinu

Tijekom kineske Nove godine tigra 2022., ono što je veći hit nego tigar, jest jedna panda koja se zove „Bing Dwen Dwen“ i maskota je pekinških Zimskim olimpijskih igara. Ovih dana je njega zaista teško nabaviti, ne samo da je rasprodan na internetskim dućanu, ispred fizičkih dućana također su dugački redovi. Kad se kineska Nova godina „susrela“ sa ZOI, kinesko blagdansko tržište je dobilo više vitalnosti, a „ledeno i snježno gospodarstvo“ je upalilo kinesku Novu godinu.

Uz vjetar ZOI na leđima, a tijekom praznika Blagdana proljeća, nisu samo povezani proizvodi ZOI-a postali popularni, već i sportovi na ledu i snijegu uopće. Prema podacima jedne agencije turističkih usluga preko interneta, broj prodanih ulaznica za skijališta kod te agencije je porastao duplo u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Broj narudžbi u hotelima u gradu Harbinu, pokrajini Heilongjianga, kao i u gradu Changbaishanu pokrajine Jilina i prefekturi Altayju regije Xinjianga, jest dva puta veći nego u istom razdoblju prošle godine.

Foto: VCG

Foto: VCG

U 2015. kada je Kina uspjela u prijavi za domaćinstvo pekinških ZOI, odmah je postavila cilj da će „300 milijuna građana sudjelovati u sportovima na ledu i snijegu“. Danas, taj cilj je postignut – do listopada 2021., 346 milijuna stanovnika je sudjelovalo u sportovima na ledu i snijegu u Kini, odnosno 24,56% stanovništva. Od sportova na ledu i snijegu i povezanih turističkih ponuda, do opreme za ove sportove i financija i investicija u djelatnostima s ledom i snijegom, sve te djelatnosti u Kini su dobile veliku promociju.

Dobro koristeći priliku za održavanje ZOI, Kina je u nekoliko godina poticala procvat „ledenih i snježnih djelatnosti“, iza kojega stoji mnogobrojna potrošačka grupa puna potencijala i vitalnosti. Ovi potrošači su voljni probati nove stvari, s težnjom za kvalitetnim i živopisnim iskustvom, a postali su pokretač i izvor povećanja potrošačkog tržišta Kine.

Foto: VCG

Foto: VCG

Također u prazniku Blagdana proljeća, unutar Kine je ostvareno 251 milijuna domaćih putovanja, s prihodom od 289,198 milijardi yuana. Prihod filmskih blagajni je 6,03 milijardi yuana, što je drugi najveći rezultat tijekom Blagdana proljeća u povijesti Kine. Pametne bijele tehnike su sve popularnije među građanima, te i stari brendovi i kulturne kreativne inovacije koje također privlače pozornost potrošača … očigledan je potencijal domaće potražnje na kineskom tržištu.

Sagledamo li cijelu godinu, oporavak kineskog potrošačkog tržišta ipak je suočen s domaćim i stranim izazovima i nesigurnostima. No, kao što su analitičari istaknuli, potrošačko tržište i njegova ponuda i potražnja u 2022. će se pojačati s više raznovrsnosti, personalizacijom, kvalitetom i uslužnim značajkama. Težnja kineskih građana za ljepšim životom i ogroman potencijal na domaćem tržištu će omogućiti snažan pokretač oporavka potrošnje. To znači da će i globalna poduzeća – u neprestanoj nadogradnji kineskog tržišta – dobiti više „kineskih prilika“.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.