Kineska vojska obećala da će spriječiti strano uplitanje i separatističke planove za “neovisnost Tajvana”

Kineska vojska će poduzeti sve potrebne mjere kako bi čvrsto zaštitila nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet te osujetila svaki oblik stranog uplitanja i separatističke pokušaje za “neovisnost Tajvana” , a nastavit će unaprjeđivati ponovno nacionalno ujedinjenje, rekao je u srijedu vojni glasnogovornik.

Wu Qian, glasnogovornik kineskog Ministarstva nacionalne obrane, je uputio navedene primjedbe kao odgovor na planiranu američku prodaju oružja Tajvanu.

Američka prodaja oružja kineskoj regiji Tajvan ozbiljno krši načelo jedne Kine i tri zajednička priopćenja Kine i SAD-a, naročito priopćenje od 17. kolovoza, istaknuo je Wu.

Ovim potezom su se SAD grubo uplele u kineska unutarnja pitanja, naštetile kineskom suverenitetu i sigurnosnim interesima, potkopale odnose između dviju zemalja i vojski te ugrozile mir i stabilnost preko Tajvanskog tjesnaca, rekao je glasnogovornik.

Kina snažno poziva Sjedinjene Američke Države da odmah otkažu plan prodaje oružja, zaustave vojne kontakte s Tajvanom i prestanu slati pogrešne signale separatističkim snagama koje traže “neovisnost Tajvana”, dodao je Wu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.