Predsjedavajući G77 pozvao na održivi razvoj i sigurnost hrane

Predsjedavajući Grupe 77 (G77) Munir Akram je u utorak pozvao međunarodne financijske institucije da podrže globalne napore za održivi razvoj, sigurnost hrane i dugoročnu održivost duga.

Ujedinjeni narodi (UN) moraju imati vodeću ulogu u tom pogledu, rekao je Akram na 60. zasjedanju Povjerenstva za socijalni razvoj, jednog od osam povjerenstava koje je osnovalo Gospodarsko i socijalno vijeće UN-a kako bi mu pomoglo u obavljanju posla.

Kako bi se oporavili od pandemije i prešli u ekološki održiva gospodarstva, u održivu infrastrukturu u zemljama u razvoju se godišnje mora ulagati 1,5 bilijun američkih dolara, rekao je Akram, koji je i stalni predstavnik Pakistana pri Ujedinjenim narodima.

Istovremeno je predsjedavajući G77 pozvao na mobilizaciju resursa, kako bi se zemljama u razvoju koje su pogođene pandemijom omogućilo da iskorijene siromaštvo i glad i postignu ciljeve održivog razvoja.

Također, Akram je pozvao na osiguravanje globalnog i ravnopravnog pristupa sigurnim, pravodobnim i učinkovitim cjepivima protiv bolesti COVID-19 po pristupačnim cijenama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.