Završene radionice izrade neformalnih programa

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek i stručnjaci za obrazovanje Algebra d.o.o., u okviru projekta RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva UP.03.3.1.05.0006, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda,  tijekom prosinca i siječnja organizirali su i proveli radionice za izradu šest novih neformalnih programa obrazovanja odraslih. Neformalni programi ciljano su usmjereni na stjecanje novih znanja i vještina koje omogućuju jačanje profesionalnih kompetencija u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Programi su u potpunosti usmjereni na ishode učenja. Prethodno je provedena analiza tržišta koja je ukazala na nepostojanje specifičnih vještina i znanja koje su potrebne našoj regiji.  Ovom smo prilikom okupili respektabilan broj nastavnika, stručnjaka iz pojedinih područja, ali i gospodarstvenika/poslodavaca/djelatnika koji godinama posluju/rade u područjima u okviru kojih smo kreirali obrazovne programe koji su sada izrađeni i uobličeni u formu pod nazivima: Priprematelj tradicionalnih slastica Hrvatske na moderan način, Poznavatelj vina, Ponuditelj gastro suvenira, Pivski sommelier, Voditelj turističke destinacije te Kuhar jela slavonsko-baranjske kuhinje.

Tijekom radionica najviše pozornosti je plijenio Pivski sommelier, inovativan program obrazovanja odraslih, izrađen prema najnovijim tržišnim trendovima, koji je zaslužio započeti provedbu u Osijeku, gradu s najdužom pivarskom tradicijom.

Na kreiranju obrazovnog programa surađivali su stručnjaci koje se bave proizvodnjom craft piva, osobe koje poslužuju pivo u svojim ugostiteljskim objektima, profesori s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, kao i nastavnici RCK UTŠO i škola partnera. Svi neformalni programi obrazovanja odraslih, odlična su baza za ciljano stjecanje vještina i kompetencija prilagođenih društvu i tržištu rada koji se brzo mijenjaju stoga se nadamo velikom broju polaznika. Trenutno se provodi faza izrade nastavnih materijala, nakon čega slijedi postupak pilot provedbe.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.