Bloomberg: Svijet bi trebao podržati kinesku nultu politiku prema bolesti COVID-19

Kina je postigla uspjeh u obuzdavanju pandemije bolesti COVID-19 provodeći pristup nulte tolerancije prema virusu, što zemlji i svijetu puno znači na pozitivan način, izvijestio je Bloomberg ranije ovog tjedna.

“Ponovljeni krugovi masovnog testiranja i praćenja kontakata su do sada bili dovoljni za kontrolu nedavnih izbijanja soja omikron u Pekingu, Tianjinu, Hangzhouu i drugdje”, stoji u izvješću iz utorka naslovljenom “Zašto svijetu treba kineska nula politika prema bolesti COVID-19”.

Tijekom protekle dvije godine, kineska politika nulte tolerancije zatvaranja, masovnog testiranja i stroge granične karantene za bolest COVID-19 je spriječila ogroman broj smrtnih slučajeva kod kuće i osigurala da sve, od iPhonea i Tesle do gnojiva i automobilskih dijelova, nastavi stizati ostatku svijeta.

“Ako potrošači i tvrtke žele nastaviti kupovati robu proizvedenu u Kini, a ne trpjeti nestašice i daljnja povećanja cijena, trebali bi željeti da se Kina pridržava nulte politike prema bolesti COVID-19”, naveo je Bloomberg u izvješću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.