Kineska industrijska ekonomija energično započinje Godinu tigra

S rotirajućim motorima i hukom strojeva, kineske industrijske tvrtke započele su prvi tjedan nakon praznika Kineske nove godine pune energije i snage.

Očekuje se da će kineski gospodarski performans u prvom tromjesečju nadmašiti očekivanja tržišta, rekao je Li Chao, glavni ekonomist Zheshang Securitiesa, navodeći da PMI ostaje iznad linije rasta i pada tri mjeseca zaredom i stalan rast kredita.

Suočeni s preprekama kao što su visoke cijene roba i izazovi u lancu opskrbe, Kina je dala prioritet stabilnom rastu za industrijski razvoj u 2022., što je “balastni kamen” makroekonomskog tržišta.

Tržište NEV moglo bi biti još jedna pokretačka snaga koja podupire kineski industrijski rast. Prodaja NEV-a u zemlji zauzela je prvo mjesto u svijetu sedmu godinu zaredom 2021.

Gledajući naprijed, Kina ima za cilj dodatno olakšati rast ovog sektora u procvatu ublažavanjem nestašice čipova, poboljšanjem pratećih objekata kao što su stanice za zamjenu baterija i provođenjem recikliranja i korištenja NEV energetskih baterija.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.