Zimske olimpijske igre u Pekingu podižu optimističnu atmosferu i privremeno smanjuju zabrinutost oko epidemije i gospodarskog oporavka

Prema izvješću Reutersa objavljenom 9. veljače, iako je Kina ispunila svoj predviđeni cilj rasta BDP-a, s obzirom na epidemije, vanjsku neprijateljsku atmosferu i sigurnost industrijskog lanca, kinesko gospodarstvo također se suočava s velikim izazovima pada. Međutim, sadašnje Zimske olimpijske igre, koje se održavaju u Pekingu, snažno su podigle optimistični duh ljudi prema budućnosti i privremeno umanjile zabrinutost zbog epidemija i gospodarskog oporavka.

“Uspjeh je kako ići po planu, Ljetne olimpijske igre u Kyotu prošle godine kasnile su godinu dana, a Zimske olimpijske igre u Pekingu se održavaju na vrijeme, što već znači uspjeh”, rekli su brojni stručnjaci.

Više od 30 čelnika iz drugih zemalja nazočilo je svečanosti otvaranja ZOI u Pekingu, a s njima se tom prilikom susreo i kineski predsjednik Xi Jinping, demonstrirajući diplomaciju i odgovornost velike zemlje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.