Učenici RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek recikliraju ostatke hrane u nova jela!

Učenici završnih razreda kuharstva i slastičarstva te turističko-hotelijerski komercijalisti koji slušaju kuharstvo sa slastičarstvom Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek recikliraju hranu. U sklopu horizontalnih načela prosjekta VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti KK.09.1.3.01.0020 provodi se edukacija Recikliranje hrane.

Riječ je o školskom projektu „Ne bacaj hranu!“ koji uključuje predavanja i radionice posvećene smanjenu otpada od hrane, ne samo kao globalnom problemu današnjice, već i problemu s kojim se svakodnevno susrećemo kod kuće, ali i u školskim praktikumima. Dva kruga predavanja su odrađena, a otpočeli smo s radionicama u školskim praktikumima kuharstva i slastičasrtva u kojima učenici s nastavnicima struke osmišljavaju i pripremaju jela od ostataka hrane.

Naučili su kako je problem bačene hrane, globalni problem te kako se ne baca samo hrana nego se uzaludno troše resusri koji su doveli do proizvodnje hrane. Kako planirati kupnju, kako čitati oznake trajnosti, slagati jelovnike i objasniti naziv pojedinoga jela, pripremati hranu, spremati ju, skladištiti namirnice i čuvati ih teme su koje su usvojili tijekom predavanja. Na temelju svih tih informacija, osmislili su različita jela i slastice od ostataka u kuhinji, koje se dokumentiraju te će recepti biti dostupni u digitalnoj brošuri. Istovremeno se provodi i istraživanje koliko se hrane baca u praktikumima RCK Ugostiteljsko-turističke škole.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.