Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova: SAD bi trebale rješavati sustavni rasizam

Sjedinjene Američke Države bi trebale duboko promisliti i rješavati problem sustavne rasne diskriminacije te zaštititi legitimna prava i interese etničkih manjina, uključujući ljude azijskog podrijetla, rekao je u četvrtak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin je na dnevnoj tiskovnoj konferenciji rekao kako su takozvana “Kineska inicijativa” te protuazijske riječi i djela u Sjedinjenim Američkim Državama manifestacije sustavne rasne diskriminacije i odražavaju duboko ukorijenjene probleme američkog društva.

Rezultati istraživanja su pokazali kako se u 2020. broj slučajeva zločina iz mržnje usmjerenih prema azijskoj zajednici u Sjedinjenim Američkim Državama povećao za 76%. Četvrtina mladih Azijata je bila meta rasne diskriminacije i zlostavljanja, rekao je Wang.

“Ove šokantne brojke su izazvale zabrinutost u mnogim azijskim zemljama i međunarodnoj zajednici”, dodao je Wang.

SAD bi trebale duboko promisliti o problemu sustavne rasne diskriminacije, poduzeti konkretne mjere za njegovo ispravljanje, zaštititi legitimna prava i interese etničkih manjina, uključujući ljude azijskog podrijetla te im omogućiti im život bez nasilja i straha i uživanje jednakih prava, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.