Ministarstvo trgovine: Američko označavanje Kine kao “netržišne” je potpuno pogrešno

Američko označavanje kineskog gospodarskog sustava kao “netržišnog” nema osnova u međunarodnim gospodarskim i trgovinskih pravilima i potpuno je suprotno činjenicama, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo trgovine.

Glasnogovornik ministarstva Gao Feng je navedeno rekao na tiskovnoj konferenciji komentirajući izvješće Ureda trgovinskog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država, u kojem se tvrdi kako SAD moraju tražiti nove strategije i ažurirati domaće trgovinske alate, kako bi se nosile s kineskim “državno predvođenim netržišnim politikama i praksama”.

Sjedinjene Američke Države bi trebale osigurati da su im trgovinski alati u skladu s pravilima Svjetske trgovinske organizacije, a ne prakticirati unilateralizam, protekcionizam i zlostavljanje pod izgovorom traženja novih strategija, dodao je Gao.

Glasnogovornik Ministarstva trgovine je pozvao Sjedinjene Američke Države da usvoje racionalnu i pragmatičnu politiku te vrate odnose Kine i SAD-a na ispravan put, slijedeći načela međusobnog poštivanja, uzajamne dobrobiti i suradnje u kojoj svi dobivaju, što je u skladu s temeljnim interesima dvaju naroda i zajedničkim očekivanjima međunarodne zajednice.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.