Kineski ministar financija poziva na veću solidarnost, suradnju u MSC-u

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi u subotu je nazočio 58. Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji (MSC) putem video veze, pozivajući na veću solidarnost i suradnju pod zastavom multilateralizma.

Napominjući da se svijet ponovno suočava s opasnošću od podjela i konfrontacije, Wang je rekao da određene velike sile oživljavaju hladnoratovski mentalitet i raspiruju sukob između blokova.

“Samo kada zemlje zajedno veslaju i raduju jedna drugu, umjesto da potkopaju i idu jedna za drugom, možemo prevladati trenutne izazove i zaploviti u svijetlu budućnost”, rekao je.

“Očekujemo da sve velike zemlje preuzmu vodstvo u podršci multilateralizmu, ispunjavanju svojih međunarodnih obveza, djelujući u skladu sa ciljevima Povelje UN-a i doprinoseći svjetskom miru i razvoju”, rekao je.

Napominjući da su Kina i Europa dvije glavne sile i velike civilizacije, Wang je rekao da one mogu i moraju pružiti više stabilnosti i pozitivne energije za svijet.

“Kina je spremna surađivati sa svim zemljama kao putnici u istom brodu i, uz jedinstvo kao jedro i suradnju kao veslo, ploviti kroz pandemiju prema svjetlijoj budućnosti”, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.