Koncertni ciklus grada nastavlja se 2. ožujka koncertom Zagrebačkog kvarteta saksofona. Bardi hrvatske glazbe, slavni četverac vrsnih saksofonista, uglednih glazbenika, glazbenih „putnika“ po svjetskim klasičnim i jazz pozornicama, a uz to i sveučilišnih profesora: Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović, Matjaž Drevenšek u Osijeku će održati koncert 2.3. s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek u sklopu Koncertnog ciklusa grada.

Zagrebački kvartet saksofona djeluje od 1989. godine kada su ga osnovali – tada mladi glazbenici, diplomanti saksofona na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U istom sastavu djeluju i 33 godine kasnije, s iskustvom sviranja od Zagreba, Dubrovnika preko Ljubljane, Ženeve, Pariza, Kopenhagena do Moskve i New Yorka, sa svjetski poznatim dirigentskim imenima, orkestrima i solistima. Svojim repertoarom kvartet je iskočio iz klasičnih okvira te ga proširio na jazz standarde, a posebnu pozornost posvećuju i izvođenju te praizvođenju djela hrvatskih, slovenskih i drugih autora.

Ova vrhunska četiri glazbenika individualno, a još „puta 4“ u kvartetu, predstavljaju glazbenu elitu, ali samo u pogledu izvrsnosti – u pogledu svega ostaloga pozivaju vas da uživate u čistoj muzici čiju strast uspješno prenose na publiku preko tri desetljeća.

Ulaz na koncert je SLOBODAN, bez prethodne najave putem e-maila, uz predočenje važeće COVID potvrde na ulazu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.