MIIT: Kina uvodi mjere za rješavanje rizika u lancu opskrbe i manje potražnje

Kineski industrijski rast nastavio se oporavljati unatoč izazovima, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije (MIIT), uvodeći mjere protiv nepovoljnih kretanja.

U 2021. se kineski proizvodni sektor proširio i činio je gotovo 30% ukupnog bruto domaćeg proizvoda (BDP-a), s vrijednošću od 30 bilijuna juana (oko 5 bilijuna dolara) – najvećom u svijetu 12. godinu zaredom.

“Općenito, kroz različite napore, kinesko industrijsko gospodarstvo je nastavilo trend stabilizacije i oporavka iz četvrtog tromjesečja prošle godine, a cjelokupno kretanje je bilo stabilno”, rekao je ministar industrije i informacijske tehnologije Xiao Yaqing novinarima na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak.

Konkretno, provedbom različitih politika i mjera za rast industrijskog gospodarstva su postignuti postupni rezultati u jačanju industrijskog gospodarstva, nastavio je.

Ministarstvo je priopćilo kako je proizvodni sektor postao više vođen tehnologijom, ubrzavajući digitalizaciju i zelenu transformaciju. Ovi trendovi odražavaju da je kineska industrijska struktura dodatno optimizirana i nadograđena.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.