Xi naglašava etničko jedinstvo, jačanje osjećaja zajedništva za kinesku naciju

Kineski predsjednik Xi Jinping u subotu je naglasio etničko jedinstvo i napore za stvaranje snažnog osjećaja zajedništva za kinesku naciju kada se pridružio razmatranju tijekom godišnje sjednice Nacionalnog narodnog kongresa, najvišeg zakonodavnog tijela.

Uključujući se u rasprave s kolegama zastupnicima iz autonomne regije Unutarnja Mongolija u sjevernoj Kini, Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjednik Centralne vojne komisije, pozdravio je etničko jedinstvo kao “kolut spasa” kineskog naroda svih etničke skupine.

Pozvao je na napore da se pomogne svim etničkim skupinama da ostanu blisko ujedinjene “poput zrna šipka koje se drže zajedno” u zajedničkoj izgradnji velike domovine.

Treba uložiti napore za održavanje stabilnog i zdravog gospodarskog okruženja, prosperitetnog i sigurnog društvenog okruženja te čistog i zdravog političkog okruženja, rekao je Xi, pozivajući na konkretne akcije kako bi se utro put za 20. nacionalni kongres KPK.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.