Član SNPSV-a: Kina bi trebala dati ‘zeleno svjetlo’ privatnim ulaganjima u više sektora

Kina bi trebala dati “zeleno svjetlo” privatnim ulaganjima u sektorima poput infrastrukture, telekomunikacija i energije, rekao je u ponedjeljak Liu Zhendong, član 13. saziva Nacionalnog odbora Sveineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća (SNPSV-a).

“Nužno je proširiti privatna ulaganja kako bi se stabilizirao gospodarski rast i oslobodio potencijal rasta”, rekao je Liu, govoreći u ime Svekineske federacije industrije i trgovine na drugom plenarnom sastanku petog zasjedanja 13. saziva Nacionalnog odbora SNPSV-a.

Liu je rekao kako bi država trebala uspostaviti platforme za objavu informacija za investicijske projekte i politike na svim razinama te potaknuti ulazak privatnog kapitala u područja novih tehnologija, industrija i infrastrukture te medicinske skrbi, mirovina i zaštite okoliša.

Naglasio je i kako Kina treba postaviti “crveno svjetlo” za ažuriranje negativnog popisa za pristup tržištu, pojačati nadzor tržišta u skladu sa zakonom, spriječiti neredovno širenje kapitala i održati poštenu konkurenciju na tržištu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.