Kineski ministar vanjskih poslova: Kako bi spriječili humanitarnu krizu velikih razmjera u Ukrajini

7. ožujka je održana konferencija za novinare Pete sjednice 13. Nacionalnog narodnog kongresa, na kojem je Wang Yi, državni savjetnik kao i ministar vanjskih poslova je naglasio kad je riječ o situaciji Ukrajine da bi spriječili humanitarnu krizu velikih razmjera u Ukrajini te je Kina htjela predložiti 6 prijedloga o tome.

On je naveo da, humanitarna akcija mora biti u principu neutralnosti i pravde te spriječiti politizaciju humanitarnih pitanja; Drugo, dati pažnju na raseljene osobe u Ukrajini te im pomoći u odgovarajuće aranžmane; Treće je učinkovito zaštititi civila te spriječiti sekundarnu humanitarnu katastrofu; Četvrto je osigurati pokretanje aktivnosti humanitarne pomoći; Peto, osigurati sigurnosti stranaca u Ukrajini, dopustiti im da sigurno napuste Ukrajinu te im ponuditi pomoći u povratku u svoju zemlju; Šesto je podržavati koordinacijsku ulogu UN-a u humanitarnoj pomoći u Ukrajini te podržavati poslovi koordinatora UN-a za Ukrajisku krizu.

Wang je izjavio da kineska strana želi nastojati svoje napore u rješavanju humanitarne krize Ukrajine te će Kineska crvena križa Ukrajini ponuditi hrpu hitne humanitarne pomoći što prije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.