Otvoreni apel ZA MIR!

Brojni pojedinci i nevladine udruge, među kojima je i Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, svim vladama svijeta, diplomatskim predstavništvima i medijskim kućama uputili su otvoreni apel za mir, koji donosimo u cijelosti.

𝗢𝘁𝘃𝗼𝗿𝗲𝗻𝗶 𝗮𝗽𝗲𝗹 𝗭𝗔 𝗠𝗜𝗥!

Poštovani/e lideri/ce vlada, poštovana diplomacijo svih zemalja u svijetu, u brizi zbog moguće eskalacije rata, snažno podupirući mirna rješenja, apeliramo na sve Vas koji imate mogućnost utjecati.

ZAUSTAVITE RAT!

U danima kad čitav svijet strepi od širenja rata i moguće humanitarne katastrofe imperativ je  zaustaviti potpirivanje strasti i zveckanje oružjem, naročito od strane moćnih država i saveza.

ZAUSTAVITE RAT!

Imamo odgovornost očuvati šansu za mir! Imamo odgovornost za diplomatsko rješavanje problema.

Apeliramo na svoje vlade i vlade i diplomacije svih zemalja svijeta da HITNO ulože maksimalne napore kako bi se zaustavilo nepotrebno stradavanje nedužnih civila, posebice onih najslabijih, djece, žena i staraca, ali i pripadnika vojnih postrojbi za koje vjerujemo da su najvećim dijelom silom prilika u napadnim ili obrambenim linijama suludog nasilja.

Apeliramo na svoje vlade i vlade i diplomacije svih zemalja svijeta da HITNO ulože maksimalne napore kako bi osigurali fer pregovore.

Hrvatska, kao i zemlje u regiji još uvijek popisuju žrtve iz prethodnog rata. Znamo kakve traume su proživjeli svi oni koji su ostali bez najbližih članova obitelji. Još uvijek se nosimo s dugoročnim razornim posljedicama rata na društvo, građane, zajednicu i stabilnost u regiji. A sada ponovo gledamo slike krvlju natopljenih gradova, razaranja, stradavanja i patnje.

ZAUSTAVITE RAT!

Sukob se dotiče svih nas! Svaki nasilno prekinut ljudski život u ovome bjesomučnom nasilju trebamo gledati kao gubitak najbližeg člana obitelji! SVAKI ŽIVOT JE VAŽAN.

I zato ne dopustimo da prevladaju mržnja i bahatost! Budimo ljudi, budimo ujedinjeni u zajedničkom i jedinom prihvatljivom cilju, a to je MIR!

ZAUSTAVIMO RAT dok još nije prekasno!”, stoji u apelu za mir koji potpisuju Božica Ciboci, Nikola Biliškov, Mirjana Bilopavlović, Duška Borovac, Nada Glad, Aleksandra Gligorović, Zoran Grozdanov, Melani Ivančević, Šerif Isaković, Veselinka Kastratović, Katarina Kruhonja, Ana Matijević, Boris Pavelić, Prince Wale Soniyiki, Koštana Sipić, ztok Šori, Mirovni inštitut Ljubljana, Miroslav Volf, Islamska gimnazija dr. Ahmeta Smajlovića Zagreb, I Gimnazija Zagreb, Srednja škola Glina, Ekonomska i turistička škola Daruvar, OŠ I. Brlić Mažuranić, Ekumenska inicijativa žena Omiš, OCD Delfin Pakrac, Prijatelji životinja, Žene u crnom Beograd, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Valerija Forgić, YuPeace mreža, Zaboravljena djeca rata, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava -Osijek.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.