Predsjednik Udruge umjetnika: Maskota odjekuje među para sportašima

Na Zimskim paraolimpijskim igrama 2022. se maskota Shuey Rhon Rhon susrela sa sportašima i ostalima koji su prisustvovali na igrama. Fan Di’an, predsjednik Kineskog udruženja umjetnika je rekao kako dizajn Shuey Rhon Rhona odjekuje među para sportašima.

“Sada kada je Shuey Rhon Rhon stigao na pozornicu, mislim da će se također svidjeti ljudima”, rekao je Fan u intervjuu za Narodni dnevnik. “Pogotovo na Zimskim paraolimpijskim igrama, jer će njegova topla boja odjeknuti među para sportašima.”

U usporedbi s maskotom Zimskih olimpijskih igara Bing Dwen Dwenom, koji je nalik pandi obučenoj u ledenu odjeću, Shuey Rhon Rhon je crveni kineski lampion koji predstavlja toplinu i svjetlost. Obje maskote su postale vrlo popularne tijekom ZOI-a u Pekingu 2022., što je, vjeruje Fan, znak kako Kinezi postaju sve sigurniji u kineske estetske standarde.

Fan je obje maskote opisao kao važan umjetnički i kulturni uspjeh visokog obrazovanja u likovnoj umjetnosti. “Dizajn Bing Dwen Dwena je povezan s pandom, ali također čini potpuno novi koncept”, rekao je Fan. Ljudi ga vole ne samo zato što je sladak, već i zato što je poput ‘idola’ s kojim mogu razgovarati i razmjenjivati osjećaje.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.