Stručnjakinja MPO-a pohvalila pristupačne sadržaje na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu

Međunarodni paraolimpijski odbor (MPO) je u nedjelju pohvalio pristupačne sadržaje na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu 2022. kao “postavljanje standarda”.

Na tiskovnoj konferenciji je Ileana Rodriguez, stručnjakinja za pristupačnost MPO-a, pohvalila pristupačne sadržaje na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu 2022. i uzela alpsko skijanje kao primjer jer može biti “vrlo izazovno”.

“Mislim kako ćete se ovdje osjećati prilično sigurno jer je mješovita zona vjerojatno jedna od najpristupačnijih koje sam ikada vidjela na [paraolimpijskim] igrama”, rekla je Rodriguez. “Ovo je drugi put da sam ovo rekla javno jer zaista vjerujem u to.”

Rodriguez je rekla da Zimske paraolimpijske igre u u Pekingu neće ostaviti samo snažno nasljeđe, već i “otvoreniju kulturu u kojoj su osobe s invaliditetom aktivne i dio društva”.

Prema riječima Liu Yumina, voditelja Odjela za planiranje i izgradnju Organizacijskog odbora Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022, cilj organizatora je osigurati da objekti i pristup za parasportaše budu bez prepreka temeljem njihovog fizičkog stanja i stvarnih potreba.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.