Wang Yi se nada da će Europa objektivnije i neovisnije upoznati Kinu

Kineski državni tajnik i šef diplomacije Wang Yi je danas izjavio da Kina doično u pogledu strategije i dugoročnosti tretmira odnose s Europom, te se nada da će Europa objektivnije i neovisnije upoznati Kinu, kako bi sprovodila praktičnu i aktivnu politiku prema Kini i zajedničko s Kinom se protivi „novog hladnog rata“ te zaštiti realni multilatelarizam.

Prema riječima Wanga, Kina i Europa su dvije glavne snage za očuvanje svjetskog mira, takodjer su dva velika tržišta kojim unapređuju zajedničkom razvoju i te dvije civilizacije kojim doprinosi napretku čovječanstva. Odnosi Kine i Europe nisu namjerani, osivni niti kontrolirani od bilo koje treće strane. Dijalog dvije strane na osnovi uzajamnopoštovanja i zajedničkih interesa će nemirnom svijetu pružati više elemenata za stabilnosti.

Wang Yi je naglasio da će Kina održavati stabilnu i odlučnu politiku prema Europi, što se ne promjeniti zbog pojedinog događaja ili situacije. Kina podržava neovisnosti Europe i prosperitet EU-a. Wang je najavio da će dvije strane celishodno organizirati važne političke djelatnosti te pojačati strateško pristajanje, proširiti praktičnu suradnju i doprinositi multilateralne i civilizacijske razmjene, kontrorisati nesuglasice i zajedničkim naporima donositi svijetu sve više ljepih i praktičnih ponašanja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.