HUP: Žene i dalje nedovoljno zastupljene u gospodarstvu

Unatoč većoj zapošljivosti i rastu broja žena na liderskim pozicijama, one su i dalje nedovoljno zastupljene u gospodarstvu, osobito na najvišim razinama, što ukazuje da i dalje postoje značajne pravne, strukturne i kulturne prepreke za njihovu punu ravnopravnost, istaknuto je na konferenciji Ekonomija bez predrasuda – jačanje gospodarstva osnaživanjem žena.

Čestitajući Međunarodni dan žena, glavni direktor HUP-a Damir Zorić istaknuo je da stvari uvijek mogu biti bolje. Drago mu je, kako je kazao, da poslovne žene prepoznaju HUP kao jednu od mogućih platformi gdje one mogu djelovati i poboljšati stvari.

– Žene imaju određenih prednosti u poslu, ali mislim da niti jedna stvar nije dobra ako se prelije ovamo ili onamo. Ultimativno pravilo koje treba postići je napredovanje po sposobnosti, poručio je.

Na konferenciji je istaknuto i da žene trebaju biti pokretači promjena u svim područjima rada, od ekonomije i poduzetništva do kulture i umjetnosti, ali i da trebaju raditi na tome da se bolje udruže. Također je rečeno i kako nema uspješnog gospodarstva bez osnaživanja žena.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.