Xi Jinping naglasio upravljanje vojskom u skladu sa zakonom

Kineski predsjednik Xi Jinping je u ponedjeljak naglasio upravljanje vojskom u skladu sa zakonom i jačanje vladavine prava u nacionalnoj obrani i vojnoj izgradnji.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno rekao na plenarnom sastanku delegacije Narodnooslobodilačke vojske i Narodne oružane policije na petom zasjedanju 13. Svekineskog narodnog kongresa, najvišeg zakonodavnog tijela u Kini.

Osvrćući se na proteklu godinu, Xi je rekao kako su oružane snage odlučno provodile odluke i upute Centralnog komiteta KPK-e i Središnjeg vojnog povjerenstva, osiguravajući dobar početak 14. petogodišnjeg plana i dajući snažnu potporu razvoju zalaganja Partije i države.

Rukovođenje vojskom u skladu sa zakonom je osnovni način Partije za izgradnju i vođenje vojske te neizbježan uvjet za ostvarenje partijskog cilja izgradnje jake vojske u novom dobu, rekao je.

Oružane snage bi trebale ojačati vojnu obuku i borbenu spremnost, pomoći lokalnim vlastima u održavanju društvene stabilnosti i zaštititi nacionalnu sigurnost i stabilnost, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.