Izaslanik: Kina pozdravlja posjet čelnice UN-ovog ureda za ljudska prava u svibnju

Kina pozdravlja posjet visoke povjerenice Ujedinjenih naroda (UN-a) za ljudska prava Kini, uključujući Autonomnu regiju Ujgura Xinjiang, ovog svibnja, rekao je u utorak stalni predstavnik Kine pri Uredu UN-a u Ženevi Chen Xu.

“Radit ćemo s Uredom visokog povjerenika na pripremama za posjet”, rekao je Chen na tekućem 49. zasjedanju Vijeća za ljudska prava.

Visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet je u utorak objavila da je nedavno postignut dogovor s kineskom vladom o posjetu.

Chen je u Vijeću UN-a za ljudska prava rekao da se, suočena s različitim globalnim izazovima, međunarodna zajednica mora ujediniti kako bi ih riješila, premostila razlike kroz dijalog i unaprijedila međusobno povjerenje kroz suradnju.

“Očekujemo da će Visoka povjerenica i njezin ured poštivati suverenitet svih zemalja, kao i smjer ljudskih prava i razvoja koji su neovisno odabrale zemlje u skladu sa svojim nacionalnim uvjetima, promicati dijalog i suradnju te ulagati zajedničke napore kako bi ljudska prava postala globalna, a upravljanje njima pravednije, poštenije, razumnije i uključivo”, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.