Izvješća: Kina jača sudsku zaštitu prava intelektualnog vlasništva

Kina je pojačala sudsku zaštitu prava intelektualnog vlasništva kako bi služila cjelokupnom razvoju zemlje, stoji u izvješćima o radu najvišeg kineskog suda i tužiteljstva.

Vrhovni narodni sud (VNS) je u 2021. surađivao s Ministarstvom poljoprivrede i ruralnih poslova i drugim tijelima na jačanju zaštite prava intelektualnog vlasništva za sjemensku industriju, navedeno je u izvješću o radu VNS-a podnesenom na pregled na tekućoj sjednici nacionalnog zakonodavstva u utorak.

Kako bi zaštitili i potaknuli inovacije su kineski sudovi u 2021. na svim razinama zaključili 541 000 prvostupanjskih predmeta povezanih s intelektualnim vlasništvom, uključujući slučajeve koji se odnose na 5G komunikaciju, biomedicinu i vrhunsku proizvodnju.

Također prošle godine je Kina procesuirala 14 000 ljudi za zločine povezane s kršenjem prava intelektualnog vlasništva, što je povećanje od 15,4% u odnosu na prethodnu godinu, navedeno je u izvješću o radu Vrhovnog narodnog tužiteljstva (VNT-a) iz utorka.

Nakon što je VNT osnovalo ured za pitanja intelektualnog vlasništva, 20 pokrajinskih tužiteljstava je integracijom kaznenih, građanskih i upravnih tužiteljskih funkcija povećalo sveobuhvatnu sudsku zaštitu prava intelektualnog vlasništva, navedeno je u VNT-ovom izvješću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.