Ravnopravnost spolova u kontekstu klimatskih promjena i gubitka biološke raznolikosti

Unaprjeđenje ravnopravnosti spolova u kontekstu klimatskih promjena i gubitka biološke raznolikosti je jedan od najvećih izazova održivog razvoja našeg vremena, tvrde stručnjaci koji su okupili na globalnom simpoziju održanom u utorak u Pekingu.

Simpozij, održan povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 2022., su zajednički ugostili domaćini Centra za Kinu i globalizaciju i UN Women, organizacije koja provodi programe i politike za poštivanje ljudskih prava žena.

Cilj događanja, usredotočenog na biološku raznolikost i klimatske promjene iz rodne perspektive, je podijeliti najbolje prakse za rodno osjetljive klimatske promjene i politike i programe za zaštitu okoliša te identificirati klimatske akcije za unapređenje ravnopravnosti spolova.

Na konferencijama COP15 u Kunmingu i na COP26 u Glasgowu prošle godine je istaknuto da su globalni izazovi gubitka biološke raznolikosti i klimatskih promjena postali ozbiljniji i hitniji, rekla je na simpoziju Mabel Miao, glavna tajnica Centra za Kinu i globalizaciju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.