WSJ: Kina prednjači u 5G mrežama, naročito u industrijskim objektima

Kina je svjetski predvodnik u izgradnji infrastrukture 5G mreža, naročito u korištenju te tehnologije u tvornicama, rudnicima ugljena, brodogradilištima i skladištima, stoji u članku koji je u nedjelju objavio Wall Street Journal (WSJ).

“Široko se smatra kako Kina predvodi u postavljanju lokaliziranih, moćnih 5G mreža u velikim industrijskim objektima, čiji je cilj koristiti tehnologiju za automatizaciju radno intenzivnih ili opasnih industrijskih procesa i nadamo se, povećati produktivnost”, navedeno je u članku.

“Ovi objekti uključuju 5G rudnike ugljena sa strojevima za bušenje na daljinsko upravljanje, takozvane pametne tvornice koje automatiziraju proizvodnju i kontrolu kvalitete te morske luke s internetskim kamerama koje obrađuju i bilježe teretne kontejnere”, dodaje se.

Te su 5G mreže namijenjene određenim poslovnim objektima s prilagođenim hardverom i softverom, navedeno je u članku, koji dodaje kakao se mogu prilagoditi specifičnim zahtjevima i rješavati složene poslove i procese.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.