Kineski transportni regulator izdaje pravila kako bi osigurao logistiku

Kako je kruta kontrola prometa u nekim regijama usred nedavne epidemije COVID-19 dovela do nestašice u zalihama, kinesko Ministarstvo prometa (MOT), zajedno s drugim vladinim odjelima, izdalo je nova pravila za rješavanje poteškoća s teretom.

Na sastanku održanom u četvrtak postavljeni su ciljevi osiguranja rada mreže javnog prijevoza, transportnih kanala za hitne slučajeve i svakodnevnih potrepština uz zaustavljanje širenja virusa.

Kako bi nacionalni sustav autocesta tekao nesmetano, stajališta za testiranje na koronavirus nije dopuštena postavljati na glavnim autocestama i odmorištima, a odmorišta na autocesti ne bi se trebala zatvarati bez odobrenja, navodi se u internetskoj izjavi koju je objavilo MOT u subotu.

Zajednički sastanak najavio je plan za izgradnju nacionalnog sustava prometnih propusnica za izdavanje propusnica koje će biti priznate i dostupne u cijeloj zemlji.

Na sastanku je također istaknuto da lokalne samouprave i regulatori ne mogu nametnuti stroge ili jedinstvene mjere prevencije.

Vozačima kamiona bi, prema sastanku, trebale biti pružene osnovne usluge, uključujući hranu i kupaonice, kao i testiranje na koronavirus.

Sastanak više odjela zahtijevao je različite regije kako bi bolje koordinirali razmjenu informacija.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.