Kineski premijer naglasio suradnju sa zemljama portugalskog govornog područja

Kineski premijer Li Keqiang je u nedjelju pozvao na jačanje suradnje sa zemljama portugalskog govornog područja.

Li je navedeno rekao dok je prisustvovao na internetskoj svečanosti ceremoniji otvorenja posebne ministarske konferencije Foruma za gospodarsku i trgovinsku suradnju između Kine i zemalja portugalskog govornog područja, također poznatog kao Forum Makao.

Trgovina između Kine i zemalja portugalskog govornog područja je premašila 100 milijardi američkih dolara pet uzastopnih godina i dosegla 200 milijardi američkih dolara prošle godine, što je u potpunosti pokazalo otpornost i potencijal suradnje, istaknuo je Li.

Li je rekao kako će Kina više doprinositi očuvanju mira u svijetu i promicanju zajedničkog razvoja i prosperiteta svih zemalja sa zemalja portugalskog govornog područja i međunarodnom zajednicom.

Kina je spremna povećati suradnju sa zemljama portugalskog govornog područja u području cjepiva, lijekova i zdravstva te uspostaviti komunikacijski centar za prevenciju epidemija u kineskoj posebnoj administrativnoj regiji Makao, rekao je premijer.

Pozivajući na daljnje jačanje liberalizacije i olakšavanja trgovine i ulaganja, Li je rekao kako je Kina spremna poboljšati suradnju sa zemljama portugalskog govornog područja u unapređenju infrastrukturne povezanosti, industrijskih kapaciteta, očuvanja energije i zaštite okoliša.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.