Sveučilište Johns Hopkins: Globalno 500 milijuna slučajeva bolesti COVID-19

Broj zaraženih bolešću COVID-19 globalno je u utorak premašio granicu od 500 milijuna, iako svijet i dalje bilježi pad novih i smrtnih slučajeva.

Prema posljednjim podacima koje je objavilo Sveučilište Johns Hopkins, do utorka poslijepodne registrirano je 500 074 490 slučajeva s ukupno 6 182 982 smrtnih slučajeva.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Ranije je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) dr. Tedros Adhanom upozorio da unatoč padu infekcija i smrtnih slučajeva, pandemija je još daleko od kraja.

Napominjući da je COVID-19 razotkrio ozbiljne praznine u arhitekturi globalne zdravstvene sigurnosti, čelnik SZO-a je rekao da svijet treba učiti iz trenutne pandemije kako bi se pripremio za sve buduće zdravstvene krize koje bi mogle nastati.

Posebno je istaknuo nedostatke u cijepljenju kao izazov koji otežava borbu protiv bolesti COVID-19, ističući da, dok neke od zemalja s visokim dohotkom uvode četvrtu dozu uboda za spašavanje života, trećina svjetske populacije tek treba primiti jednu dozu, uključujući 83% stanovništva Afrike.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.