Zeleni razvoj donosi Kini veće zahtjeve za ulaganjima

Kineska transformacija energetske strukture i razvoj zelene tehnologije će privući velike zahtjeve za ulaganjima u budućnosti, navedeno je u izvješću.

Procjene predviđaju da će u sljedećih 30 godina potražnja za ulaganjima uzrokovana razvojem niske razine ugljika u kineskoj energetici, industriji, građevinarstvu, prometu i drugim sektorima premašiti 100 bilijuna juana (oko 15,69 bilijuna američkih dolara), objavio je kineski Institut za investicijska istraživanja Jianyin Investment.

Foto: VCG

Foto: VCG

U izvješću je također navedeno kako bi kineski cilj postizanja vrhunca ispuštanja ugljičnog dioksida i ugljične neutralnosti potaknuo ulaganja u transformaciju energije, uključujući energiju vjetra, fotonaponsku energiju, pametne mreže i zeleno orijentiranu tranziciju tradicionalne energije.

Ulaganja će također odlaziti u industrijske inovacije, kao što su elektrifikacija industrijskih procesa, nova energetska vozila i pametna prometna infrastruktura.

Istovremeno će ulaganja u digitalnu tehnologiju također porasti, jer Kina nastavlja smanjivati ispuštanje ugljičnog dioksida, navedeno je u izvješću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.