Ministarstvo trgovine: Kineski priljev izravnih stranih ulaganja porastao za 25,6% u prvom tromjesečju

Izravna strana ulaganja koja pritječu u kopnenu Kinu su, u stvarnoj upotrebi, skočila za 25,6% na godišnjoj razini na 379,87 milijardi juana (oko 59,60 milijardi dolara) u prvom tromjesečju (1. tromjesečje) godine, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo trgovine.

Izražena u američkim dolarima, izravna strana ulaganja su porasla za 31,7%, na godišnjoj razini na 59,09 milijardi dolara, rekla je glasnogovornica ministarstva Shu Jueting medijima na tiskovnoj konferenciji.

Inozemna ulaganja u visokotehnološku industriju su u prvom tromjesečju iznosila su 132,83 milijarde juana, što je povećanje od 52,9%, na godišnjoj razini, pokazali su podaci. Visokotehnološka proizvodnja i visokotehnološke uslužne industrije su se istaknule stopom rasta od 35,7%, odnosno 57,8%.

Foto: VCG

Foto: VCG

Tijekom navedenog razdoblja su izravna strana ulaganja u istočnim porasla za 23,4%, središnjim za 60,7% i zapadnim dijelovima za 21,9%, respektivno, a 21 pokrajina, regija i općina bilježe dvoznamenkasti rast izravnih stranih ulaganja, rekla je Shu.

U 2021. je stvarna upotreba izravnih stranih ulaganja u Kini dosegla rekordnih 1,15 bilijuna juana, što predstavlja porast od 14,9% u odnosu na prethodnu godinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.