Xi zapovjedio gradnju vodećeg mjesta za lansiranje svemirskih letjelica

Predsjednik Xi Jinping je, kada je prilikom inspekcijske ture pregledao mjesto u utorak, zatražio napore za podizanje mjesta za lansiranje svemirskih letjelica u južnoj kineskoj otočnoj pokrajini Hainan do vodećih svjetskih standarda.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno rekao na mjestu lansiranja svemirskih letjelica Wenchang.

Uputio je pozdrave cijelom osoblju stacioniranom na gradilištu i zamolio ih da preuzmu svoju odgovornost i budu hrabri za inovacije i nova otkrića.

Nakon što je obaviješten o mjestu lansiranja, Xi je pregledao lansirni toranj i druge objekte. Pohvalio je niz ključnih svemirskih misija lansiranih s mjesta, uključujući lansiranje osnovnog modula svemirske postaje Tianhe, lunarnu misiju Chang’e-5 i sondu za Mars Tianwen-1.

Xi je istaknuo da je Wenchang mjesto lansiranja kineske nove generacije raketa nosača visokog potiska i mostobran za istraživanje dubokog svemira u zemlji.

Mjesto lansiranja treba nastaviti promatrati granice globalnog svemirskog razvoja i glavne strateške potrebe kineske svemirske industrije, te sveobuhvatno poboljšati svoje moderne svemirske sposobnosti, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.