Broj kineskih baza za uzgoj i proizvodnju sjemena nastavio rasti

Broj nacionalnih baza za uzgoj i proizvodnju sjemena u Kini je porastao na 216, zahvaljujući nastojanjima za unaprjeđenje industrije sjemena u Kini, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Nacionalne baze, između ostalog, uzgajaju ili proizvode sjemenke za žito, pamuk, ulje i šećer, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnih poslova.

Uz 100 prethodno akreditiranih baza je još 96 okružnih područja u sjeveroistočnoj kineskoj pokrajini Heilongjiang identificirano kao glavne nacionalne baze za proizvodnju sjemena, a 20 okružnih područja u pokrajini Liaoning kao regionalne baze za uzgoj.

Akreditacije su ključne za poticanje industrije sjemena i izgradnju kapaciteta za opskrbu sjemenom, priopćilo je ministarstvo.

Tijekom razdoblja 13. Petogodišnjeg plana (2016.-2020.) je Kina namijenila preko 5 milijardi juana (oko 782,5 milijuna američkih dolara) za podršku bazama za proizvodnju sjemena. Takve baze su izvor preko 70% sjemena za biljnu proizvodnju i osiguravaju nacionalnu sigurnost žitarica.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.