Kina predstavila svemirske posade misija Shenzhou-14 i Shenzhou-15

Posade kineskih misija Shenzhou-14 i Shenzhou-15 su odabrane te provode relevantnu obuku i pripreme za misiju, rečeno je na tiskovnoj konferenciji u nedjelju.

Obje posade će ostati u orbiti šest mjeseci, a prvi put će se rotirati u orbiti kako bi ostvarile neprekinutu ljudsku prisutnost, rekla je na tiskovnoj konferenciji Huang Weifen, glavna projektantica astronautskog sustava kineskog svemirskog programa s ljudskom posadom.

Huang je rekla kako će posada misije Shenzhou-14 ući u laboratorijske module Wentian i Mengtian. Također će surađivati s zemaljskom kontrolom kako bi proveli testove na kompleksu s dva modula, kompleksu s tri modula, velikim i malim mehaničkim rukama postaje i izlaznoj funkciji kabine zračne komore u laboratorijskim modulima, rekla je.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Huang je dodala kako će posada Shenzhou-15 izvesti nekoliko aktivnosti izvan letjelice; sastavljati, testirati i otklanjati greške unutar modula te kontrolirati mehaničke ruke za ugradnju vanjske opreme letjelice. Također će osiguravati funkcioniranje, upravljanje i održavanje najvećeg kompleksa sastavljenog od tri modula i tri svemirske letjelice.

Dvije posade će provoditi popularizaciju znanosti i druge javne aktivnosti, izvoditi znanstvene istraživačke eksperimente u orbiti i testove inženjerske tehnologije te prikupljati podatke o misiji leta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.