Šangaj izdao smjernice za prevenciju epidemije kako bi potaknuo obnovu rada

Vlasti Šangaja su u subotu izdale smjernice za prevenciju epidemije za lokalna industrijska poduzeća radi obnove rada, kako bi se osigurali i stabilizirali industrijski i opskrbni lanci.

U smjernicama, koje je objavilo šangajsko općinsko povjerenstvo za gospodarstvo i informatizaciju, je navedeno kako sve vlasti gradskih četvrti trebaju aktivno poduprijeti poduzeća u obnovi rada i proizvodnje te usmjeravati njihov rad na prevenciji epidemije.

Poduzeća bi trebala formulirati mehanizam za prevenciju i kontrolu epidemije te zatvorene planove upravljanja. Poduzeća koja ne mogu provoditi mjere prevencije epidemije ili osigurati sigurnu proizvodnju ne bi trebala obnoviti rad.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Poduzeća bi također trebala uspostaviti posebne ekipe za prevenciju epidemije, a menadžeri na svim razinama će biti prve osobe odgovorne za zdravlje i sigurnost zaposlenika. Klasificirano upravljanje također treba provoditi u različitim područjima, kao što su ulazi u tvornice, proizvodni i stambeni prostori, toaleti i odlagališta otpada. Osim toga, osoblje u područjima srednjeg i visokog rizika mora nositi maske N95 ili KN95, a u područjima niskog rizika jednokratne medicinske maske.

Osim toga, u smjernicama je navedeno kako bi poduzeća također trebala formulirati planove za hitne slučajeve u slučaju neočekivane situacije kako bi se izbjeglo širenje virusa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.