Kina pokreće financijske mjere za djelatnosti pogođene epidemijom bolesti COVID-19

Kina novim mjerama povećava financijsku potporu za poduzeća i ljude pogođene nedavnim izbijanjem bolesti COVID-19, navedeno je u zajedničkom priopćenju koje su u ponedjeljak objavili središnja banka i regulatorno tijelo za deviznu razmjenu.

Nove 23 mjere su osmišljene za poboljšanje financijskih usluga u tri aspekta: podršci subjektima pogođenima epidemijom, osiguravanju nesmetanih tokova u gospodarstvu i promicanju izvoza, navedeno je u internetskoj izjavi Narodne banke Kine i Državne uprave za deviznu razmjenu.

Središnja će banka usmjeravati financijske institucije prema širenju kreditiranja i razumnoj predaji profita realnom gospodarstvu, stoji u priopćenju.

Financijske institucije bi na odgovarajući trebale način kupovati obveznice lokalne samouprave, kako bi podržale ulaganja u infrastrukturu, dodano je.

Financijski regulatori su također zatražili od zajmodavaca da zadovolje potrebe financiranja logističkih tvrtki i vozača kamiona, koji su ključni tijekom ponovnog izbijanja bolesti COVID-19.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.