Kina u 2021. zabilježila poboljšanje kvalitete zraka i vode

Kineski okoliš se dodatno poboljšao prošle godine, stoji u službenom izvješću o uvjetima okoliša i postizanju ciljeva zaštite okoliša u 2021.

Prošle godine je udio dana s dobrom kvalitetom zraka u gradovima na i iznad razine prefekture bio 87,5%, što je povećanje od 0,5 postotnih bodova na godišnjoj razini, navedeno je u izvješću koje je u ponedjeljak dostavljeno na pregled Stalnom odboru Svekineskog narodnog kongresa. .

Foto: VCG

Foto: VCG

Prosječna koncentracija opasnih čestica PM2,5 u zraku je iznosila 30 mikrograma po kubičnom metru, što je na godišnjoj razini za 9,1% manje, navedeno je u izvješću.

Udio površinskih voda na ili iznad trećeg stupnja u petorazrednom sustavu kvalitete vode u Kini se u 2021. na godišnjoj razini povećao za 1,5 postotni bod na 84,9%, navedeno je u izvješću.

U 2022. godini će se uložiti više napora za dokidanje jako onečišćenog vremena, kontrolu zagađenja ozona i onečišćenja dizelskim kamionima, zaštitu rijeke Jangce i Žute rijeke, provedbu sveobuhvatnog tretmana ključnih morskih područja, mapiranje kanalizacijskih ispusta i kontrolu ispuštanja zagađivača, stoji u izvješću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.