Predsjednik Xi Jinping pozvao na promicanje digitalizacije i intelektualizacije vlade

Kineski predsjednik Xi Jinping je u utorak pozvao na opsežnu primjenu digitalnih tehnologija u vladinoj administraciji i uslugama te na promicanje digitalizacije i intelektualizacije vlade.

Predsjednik Xi, ujedno i generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i čelnik središnjeg povjerenstva za produbljivanje sveukupne reforme, je poziv uputio priliko predsjedanja 25. sastankom povjerenstva.

Xi je naglasio nastojanja za potpunu provedbu nacionalne strategije za izgradnju kineske snage u kibernetičkom prostoru, pozivajući na široku primjenu digitalne tehnologije u vladinom upravljanju i službama.

Potrebno je promicati digitalno i inteligentno djelovanje vlade kako bi se pružila čvrsta potpora modernizaciji nacionalnog sustava i sposobnosti za upravljanje, rekao je Xi.

Na sastanku su razmotrene i odobrene smjernice za jačanje napora za izgradnju digitalne vlade, unaprjeđenje reforme fiskalnog sustava ispod razine pokrajine, uspostavu i unapređenje sustava službeničke revizije imovine prirodnih resursa, plan unaprjeđenja sustava financijske potpore inovacijama u razdoblju 14. Petogodišnjeg plana (2021.-2025.) te smjernice za unaprjeđenje mehanizma poticaja za znanost i tehnologiju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.