Bijela knjiga: Kineska mladež poboljšala fizičko i mentalno zdravlje

Uz poboljšanje fizičkih i moralnih kvaliteta te svestranih sposobnosti, kineska mladež izrasta u novu generaciju koja je sposobna preuzeti odgovornost za nacionalni preporod, stoji u bijeloj knjizi objavljenoj u četvrtak.

Bijelu knjigu naslovljenu “Mladi Kine u novom dobu” je objavio Informacijski ured Državnog vijeća.

Više od 37 milijuna seoskih učenika koji pohađaju obvezno obrazovanje je koristilo program poboljšanja prehrane učenika, a njihovo se tjelesno zdravlje značajno poboljšalo, navedeno je u bijeloj knjizi.

U 2018. godini je 92% učenika u dobi od 14 do 19 godina položilo test tjelesne spremnosti, a znatno se povećao udio onih s ocjenom dobar ili odličan.

Uz napomenu kako su Zimske olimpijske igre u Pekingu potaknule entuzijazam mladih u Kini prema zimskim sportovima, u bijeloj knjizi je navedeno da su mladi u dobi od 18 do 30 godina glavna snaga u zimskim sportovima, sa stopom sudjelovanja koja doseže 37,3%, najviše među svim dobnim skupinama.

Upitnik iz 2021. o emocijama mladih u Kini je pokazao da 88% ispitanika vjeruje kako su sposobni upravljati svojim emocijama, dodano je u bijeloj knjizi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.