TV specijal CMG-ove rubrike ‘Glas’ proslavio Dan kineskog jezika UN-a

Poseban program TV rubrike “Glas” je u srijedu emitiran na kanalu CCTV-1 Kineske medijske grupe (CMG-a, eng. China Media Group) i video platformi Yangshipin povodom obilježavanja Dana kineskog jezika Ujedinjenih naroda. Istodobno je započela i aktivnost s temom „Glamurozni kineski“.

“Zanimljivi sat kineskog jezika” je pozvao stručnjake za kineski jezik koji su na internetu podijelili uvide i iskustva sa 100 entuzijasta za učenje kineskog jezika iz 42 zemlje, usredotočujući se na raznolikost jezika te trenutačnu situaciju i izglede međunarodnog kineskog obrazovanja. Program je prikazao šarm kineskog jezika i prednosti kulturne razmjene.

Posebni UN-ov Dan kineskog jezika je pokrenuo CMG-ov Ured za planiranje međunarodne komunikacije, u koprodukciji s Centrom za jezično obrazovanje i suradnju i internetskom stranicom Chinese Plus – najvećom svjetskom međunarodnom obrazovnom mrežnom platformom za kineski jezik.

Dan kineskog jezika UN-a se obilježava svake godine od 2010. godine kao dio inicijative za podizanje svijesti i poštivanja povijesti, kulture i postignuća svakog od šest službenih jezika svjetskog tijela. Taj dan se obilježava 20. travnja u spomen na legendarnog lika Cangjiea, koji je u drevno doba izmislio kineske znakove.

https://news.cgtn.com/news/2022-04-20/TV-Special-of-CMG-column-Voice-celebrates-UN-Chinese-Language-Day-19nWjvFfdV6/index.html

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.