Predsjednik Xi odgovario na pismo britanskih učenika o klimatskim promjenama

Kineski predsjednik Xi Jinping je nedavno odgovorio na pismo učenika škole Francis Holland u Britaniji na temu klimatskih promjena.

Planet Zemlja je poput velike obitelji, a cijelo čovječanstvo je kao jedna zajednica, napisao je Xi, naglašavajući potrebu rješavanja zajedničkog izazova klimatskih promjena kroz suradnju.

Xi je napisao kako pridaje veliku važnost rješavanju klimatskih promjena i naglašava viziju da su “lucidne vode i bujne planine neprocjenjivo bogatstvo”, što je postalo konsenzus u današnjoj Kini.

Kineska vlada okuplja cijelo društvo u zaštiti prirode i okoliša kao što “štitimo naše oči”, aktivno promičući zeleni razvoj i naporno radeći na izgradnji prekrasne Kine, napisao je.

Kina poduzima nezabilježene mjere za rješavanje klimatskih promjena i ostvarila je izuzetna postignuća, napisao je, dodajući kako su u tijeku napori za veći napredak.

Xi je napisao kako kineske škole na svim razinama i u svim kategorijama pridaju veliku važnost obrazovanju o ekološkoj civilizaciji. Počevši od malih stvari, kineski učenici njeguju dobre navike očuvanja energije i zaštite okoliša te uče o prihvaćanju zelenog i niskougljičnog načina života, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.