Kineski veleposlanik u SAD-u poziva na suradnju u održivom razvoju poljoprivrede

Kineski veleposlanik u američkom Qin Gangu u četvrtak je pozvao Kinu i SAD da ojačaju suradnju u održivom razvoju poljoprivrede tijekom govora na drugom dijelu svoje turneje po srednjozapadnim državama u Americi.

“Dolazak u Iowu daje mi sjajnu priliku da se osobno uvjerim u beskrajnu crnu zemlju i iskusim praktičan i osvježavajući rad na farmi”, rekao je Qin na Američko-kineskom visokom poljoprivrednom gospodarskom dijalogu 2022. Država Iowa je među najvećim proizvođačima kukuruza i svinjetine u Americi.

“Kina i SAD su prirodno kompatibilne i komplementarne jedna drugoj u poljoprivrednoj trgovini, a naš potencijal za poljoprivrednu suradnju je neograničen”, istaknuo je veleposlanik. “Moramo ojačati suradnju u znanosti, tehnologiji i obrazovanju, usredotočiti se na održivi razvoj, pojačati tehnološku potporu i kultivirati mlade poljoprivredne znanstvenike i tehničare.”

Qin je također naglasio potrebu za jačanjem razmjene informacija i obnavljanjem mehanizma poljoprivrednog dijaloga “što je prije moguće”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.