Dužnosnik: Kina gradi pravni Kineski zid kako bi zaštitila nacionalnu sigurnost

Kina je kroz posljednjih 10 godina izgradila pravni Kineski zid kako bi zaštitila nacionalnu sigurnost uvođenjem novih, kao i revizijom postojećih relevantnih zakona, rekao je u ponedjeljak dužnosnik najvišeg kineskog zakonodavnog tijela.

“Od 18. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine održanog krajem 2012. smo formulirali ili revidirali više od 20 zakona koji se izravno odnose na nacionalnu sigurnost”, rekao je na tiskovnoj konferenciji Tong Weidong, dužnosnik Povjerenstva za zakonodavna pitanja u Stalnom odboru Svekineskog narodnog kongresa.

Uz relevantne administrativne propise koje su tijekom godina donijeli Državno vijeće i njegovi odjeli, formulirani su i zakoni s odredbama koje se izravno odnose na nacionalnu sigurnost.

“Ove zakonske odredbe su rezultirale uspostavom sustava nacionalnih sigurnosnih zakona koji su prilagođeni kineskom strateškom sigurnosnom okruženju”, rekao je Tong.

U proteklih 10 godina je donesen ili revidiran niz povezanih zakona, uključujući zakone o nacionalnoj sigurnosti, protušpijunaži, antiterorizmu te kibernetičkoj, biološkoj i nuklearnoj sigurnosti.

Među njima novi Zakon o nacionalnoj sigurnosti, donesen 2015. godine, prema riječima dužnosnika, ima vodeću, sveobuhvatnu i temeljnu ulogu u sustavu zakona o nacionalnoj sigurnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.