Kina razmatra izgradnju obrambenog sustava protiv asteroida bliskih Zemlji

Kina će izgraditi sustave za nadzor i obranu koji će štititi planet od opasnosti uzrokovanih asteroidima bliskima Zemlji.

Wu Yanhua, zamjenik ravnatelja Kineske nacionalne svemirske uprave, je nedavno za kinesku TV postaju CCTV News rekao kako će Kina započeti gradnju sustava za praćenje i upozorenje protiv asteroida bliskih Zemlji na tlu i u svemiru, kako bi osigurala siguran, stabilan i uredan promet svemirskih letjelica.

Kina će kategorizirati rizike koje predstavljaju asteroidi bliski Zemlji i istražiti tehnike za neutralizaciju tih rizika, rekao je Wu.

Nadalje, Kina planira postaviti obrambeni sustav protiv asteroida bliskih Zemlji, izraditi nacrt obrane od njih i razviti virtualni softver za simulaciju scenarija rizika koje uzrokuju.

Država se nada da će se približiti asteroidu kako bi ga pomno promatrala prije nego što ga udari kako bi mu promijenila orbitu u 2025. ili 2026., što je proba koja bi trebala spriječiti buduće ugroze za naš planet koje donose asteroidi bliski Zemlji, rekao je Wu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.