Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova: “Nedjeljivu sigurnost” podržava međunarodna zajednica

Sjedinjene Američke Države bi trebale zapamtiti da je ideja “nedjeljive sigurnosti” načelo koje podržava međunarodna zajednica, uključujući SAD i da ju ne promiče sama Rusija, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin je navedeno rekao nakon nedavnih tvrdnji glasnogovornika američkog Državnog tajništva kako Kina i dalje “papagajski” ponavlja neke od ruskih sigurnosnih ideja tijekom rata u Ukrajini, uključujući kremaljski koncept “nedjeljive sigurnosti”.

“Kina odbacuje takve neutemeljene američke optužbe koje zanemaruju činjenice”, rekao je Wang na redovitoj tiskovnoj konferenciji.

“Sjedinjene Američke Države bi trebale rješavati vlastito neznanje i shvatiti kako nedjeljiva sigurnost nije samo ruski koncept, već važno načelo koje je široko priznato i prihvaćeno među članicama NATO-a, uključujući SAD, europskim zemljama i ostatakom međunarodne zajednice”, rekao je Wang.

“Ova vrsta perfidne prakse Sjedinjenih Američkih Država je tipična za unilateralizam i povijesni revizionizam i glavni je uzrok trenutne europske sigurnosne krize”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.