Regionalni centar kompetentnosti Ruđer Bošković na BIAM-u

Na Zagrebačkom velesajmu otvoreni su bienalni poslovni sajmovi BIAM – 26. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i ZAVARIVANJE – 29. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Ovogodišnje izdanje održat će se u paviljonima 8A i 9 uz izlaganje 120 izlagača na 5500 četvornih metara iz 19 zemalja.

Pozdravljam vas ispred 963 učenika i 123 zaposlenika škole. 2018. godine naša je škola imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti od Ministarstva znanosti i obrazovanja. 2020. godine potpisali smo ugovor sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja vezan za operativni program Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014. do 2020., a ono što je posebno važno istaknuti da je ukupna vrijednost tog dijela projekta nešto manje od 50 milijuna kuna. Danas smo ovdje na Školskom danu u sklopu međunarodnih sajmova Biam&Zavarivanje kao škola koja se što više želi povezati s gospodarstvom.“, rekla je Đurđica Fuštar, ravnateljica Tehničke škole Ruđer Bošković.

Prepoznati po visokoj poslovnosti i profiliranosti ukupne ponude, pozicionirani su kao vodeći sajmovi u zemlji čiju kvalitetu industrijski sektor prepoznaje već godinama pripremajući najnovija tehnološka rješenja iz svog područja. S misijom regionalnog sajamskog lidera u branši, sajmovi će, u četiri dana održavanja, biti business hub B2B susreta za sve postojeće i potencijalne partnere i izlagače. U tu svrhu, Biam i Zavarivanje u cijelosti smo kreirali kao poslovnu i edukativnu, stručnu platformu s fokusom na inovacijama izložbenog segmenta te tržišnu ponudu proizvoda i usluga. Dugogodišnji uspješni sajmovi i ove će godine na jednom mjestu okupiti vodeće domaće i inozemne izlagače industrija. Na ovogodišnjem izdanju učinjen je iskorak u prezentaciji s naglaskom na sinergiji kvalitete i povjerenja. Tako je vrijednost sajmova prepoznata od strane vodećih kompanija te po prvi put imamo glavnog sponzora sajmova ELEKTRODA-u ZAGREB d.d., dok je partner tvrtka DALEKOVOD d.d.“, izjavila je na otvorenju sajmova direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

Sajmove je otvorio Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba: “Ono što me posebno veseli je da nakon zatišja koji smo imali sa sajamskim djelatnostima zbog korone  situacija se lagano vraća  u normalu kao i sajamska aktivnost na Zagrebačkom velesajmu. Drago mi je da su mnoge domaće i inozemne tvrtke ove godine prepoznale priliku da se predstave kupcima i svojim potencijalnim partnerima na ovom sajmu i da se ova dva sajma vraćaju na velika vrata. Ovo što je posebno bitno za istaknuti je povezivanje između poslovne zajednice i zagrebačkih srednjih škola gdje Grad Zagreb mora na neki način biti moderator te suradnje zajedno sa gradskim poduzećima kao što je Zagrebački velesajam. Zahvalio bih svima koji su dali svoj doprinos da se ovaj sajam organizira i pozvao bih građane grada Zagreba da u ova četiri dana posjete Zagrebački velesajam  i time daju svoj doprinos razvoju primarne i sekundarne gospodarske djelatnosti Zagreba i Hrvatske.“

Sajmovi su otvoreni do petka, 29. travnja. Radno vrijeme je od 10.00 do 18.00 sati, a ulaz je besplatan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.