Uhićen ravnatelj Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima

O slučaju se oglasila policija:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, 43-godišnja hrvatska državljanka kaznena djela poticanja na trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti, a 42-godišnji i 63-godišnji hrvatski državljani kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

Provedenim izvidima utvrđeno je da je u vremenu od početka rujna prošle godine do početka veljače ove godine, 59-godišnjak kao odgovorna osoba ustanove iz Osijeka na poticanje 43-godišnjakinje da je zaposli to i učinio na način da je objavio natječaj za radno mjesto te dogovorio s članovima povjerenstva 63-godišnjakom i 42-godišnjakom da kao najbolji kandidat bude odabrana 43-godišnjakinja.

Članovi povjerenstva su unaprijed sačinili zapisnike o razgovorima s prijavljenim kandidatima u kojima su naveli da ostali kandidati ne ispunjavaju tražene uvjete. Kako bi prikrili nezakonite radnje, 63-godišnjak i 42-godišnjak su zatražili potpisivanje zapisnika o obavljenim razgovorima radi prikrivanja unaprijed donesene odluke o zapošljavanju 43-godišnjakinje.

Jučer, 26. travnja, temeljem naloga suda, policijski službenici su pretražili dom i druge prostorije, prijevozna sredstva i poslovni prostor kojima se koristi 59-godišnjak, 43-godišnjakinja, 63-godišnjak i 42-godišnjak te su oduzeli poslovnu dokumentaciju, prijenosna računala, mobitele i USB stick-ove.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava, stoji u policijskom priopćenju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.