Peking dao zeleno svjetlo za vožnju vozila s praznim vozačkim sjedalom

Peking je u četvrtak postao prvi kineski grad koji je dao zeleno svjetlo za pilot komercijalnu vožnju samovozećih putničkih vozila bez ikoga na vozačkom mjestu.

Prva serija od 14 automobila bez vozača, sa sigurnosnim nadzornicima na suvozačevom sjedalu, je dobila odobrenje za pilot komercijalnu vožnju cestom.

Tvrtke, uključujući domaćeg internetskog diva Baidu i start-up tvrtku za autonomna vozila Pony.ai, su dobile dozvole za testiranje svojih vozila bez vozača na cesti u demonstracijskoj zoni u Pekingu radi poticanja razvoja inteligentnih povezanih vozila (ICV).

Općinska uprava je također objavila novu uredbu o cestovnim ispitivanjima osobnih vozila bez vozača, koja dodatno precizira zahtjeve za ulazak operatera, koji uključuju kilometražu, broj narudžbi, sigurnost, podsjetnike za korisnike i mobilne aplikacije.

Peking je ušao u završnu fazu studije politika za samovozeća vozila u demonstracijskoj zoni. Očekuje se da će nadzornici sigurnosti u budućnosti daljinski pomagati u upravljanju bespilotnim vozilima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.